edellinen  etusivu  arvostelut  KK-files  seuraava

Pika-arvio: Kadotuksen Klaanit
 

Marko Ikäheimo


(Arvio perustuu 8.5.1998 nähtyy pilottiin)

Sarja ei ala aivan lupaavasti. Ensimmäisessä otoksessa lennellään Golden Gate - sillan yli kovasti Poltergeist: Legacyn tyylisesti. Mutta onneksi jatko ei ole aivan niin unettavaa.
 

 
Verta Pakkiin Kuten hyvin tiedetään, vampyyrejä on joka puolella. Paitsi että he eivät kutsu itseään sillä nimellä. Tähän hätään en kyllä muista, miksi he itseään kutsuvat, mutta se ei ole pääasia. Näillä epävampyyreillä on muutama yliluonnollinen kyky, kuten taito muuttua susikoiraksi, jonka turkki on värjätty harmaaksi (ilmeisesti järjestyssäännöt kieltävät susien pidon kaupungissa). Verta pitäisi juoda taikka muuten tulee pahemmanpuoleinen auringonpolttama (luuhun asti).

Kindred (siksihän ne itseään kutsuivatkin) on päättänyt pitää todellisen luontonsa salassa tavallisilta ihmisiltä. Ehkä hyvinkin järkevä päätös, elinkaareltaan mittavan rodun löytyminen ihmiskunnan keskeltä saattaisi hyvinkin päättyä vivisektiopöytien käyttöönottoon.

Sarja sijoittuu nykypäivän San Fransiscoon, jossa Kindred  johtavat klaaneihin jakautuneena kaupungin alamaailmaa. Äärimmäistä lakia edustaa Konklaavi, jonka puheenjohtajana toimii Julian Luna(tic?). 

Ja gangstereita jahtaa tietysti Oikeamielinen Poliisi, Frank Kohanek. Frank on vain sattunut sotkemaan itsensä pahemman kerran Julianin entisen tyttöystävän pauloihin.
 

Hampaat Kurkkuun ? Ymmärtääkseni sarjan pitäisi perustua alkuperäiseen Masquerade-kirjaan. Vaikka vereni ei kyseiselle sarjalle taikka siitä siinnelle liveroolipelille olekaan pahemmin lämmennyt, taitaa Kadotuksen Klaanit seurata esikuviaan melko tarkasti. Vähäisen kokemukseni perusteella suomennoskin tuntui kohtuullisen pätevältä. 

Kadotuksen Klaanien taustalla on saippuasarjakuningas Aaron Spelling. Jossakin määrin tämä näkyykin ihmissuhdesekoiluissa ja melkomoisessa sänkyloikkimisen harjoittamisena. Mutta yllättäen sarja on ylipäätänsä ottaen melko pätevää työtä. Varsinkin visuaaliset ratkaisut ovat paikoitellen melko messevää katsottavaa.

Kadotuksen Klaanit on kauhusarjana mielenkiintoisempi kuin koomainen Poltergeist. Vampyyrisarjana se pesee helposti käsikirjoituksen puutteisiin kompastuneen Forever Knightin. Ihan kohtalaista työtä, joskin päähenkilöt tuppaavat olemaan vähän liikaa kiiltokuvia meikäläisen makuun.
 

PS. Aika komeat, vaikkakin melko kaupalliset, kotisivut sarjasta löytyvät linkistä http://www.kindredemb.com/index.htm. Muita aihetta sivuavia linkkejä löytyy osoitteesta: http://www.global.org/bfreed/heckifiknow/kindred.html.
 
 
* * *
 
Palautettakin voisi arvostelijalle
kirjoittaa...
 
   

 edellinen  etusivu  arvostelut  KK-files  seuraava