edellinen etusivu arvostelut KK-files seuraava

 

Tomb Raider

Arvostelu: Mika-Petri Lauronen


naksauta isompaan kuvaan Angelina Jolie pikselipimu Lara Croftina kuulosti niin hyvältä idealta, että minäkin vääntäydyin elokuvateatteriin (teen sitä kerran-pari vuodessa, noin suunnilleen). Konsepti on niin loistava, ettei homma voi mennä pieleen.

Hämmästyttävää kyllä, se meni. Ei Haudanryöstäjä huono elokuva ole, mutta ihmetyttää kyllä, miten näillä eväillä aiotaan saada aikaiseksi vielä kaksi elokuvaa. Tomb Raideissa on juoni (mikä on paljon pelielokuvalta), mutta valitettavasti siinä ei ole järjen hiventäkään. Henkilöt toimivat epäloogisesti, jopa oman luonteensa vastaisesti. Tarina on täynnä aukkoja, seuraavassa muutamia:

JUONIPALJASTUKSIA

Toiminta on ihan kivan näköistä, ja melkoista repertuaaria Lara esittääkin: hän ajaa henkilö- ja maastoautolla, moottoripyörällä, koiravaljakolla (reellä ja ilman), ui, hyppelee benji-köysissä ja temppeleiden rakenteissa, potkii, lyö, ampuu, sekä matkustaa lentokoneessa, helikopterissa ja venäläisessä amfibioautossa. Käyttämättä jäivät vielä ainakin sukeltelu (parasta peleissä kamerakulmien takia) ja veneellä ajelu. Ne varmaankin nähdään jatko-osissa.

Näyttelijäsuoritukset sen sijaan ovat kuivakkaita, ja välillä tuntuu että pikselilarallakin on enemmän luonnetta kuin elokuvalaralla. Muut hahmothan ovatkin sitten enemmän tai vähemmän sivuhenkilöitä. Sellaisiksi heidät on kirjoitettukin.

Tehosteet eivät ole mitenkään mullistavia, mutta kelpaavat. Elokuva näyttää tietokonepeliltä, ja se kai on tarkoituskin. Jotain juonesta kertonee se, että trailerista 80% tapahtuu elokuvan ensimmäisen puoliskon aikana.

SUMMA SUMMARUM: Kyllä tätä mieluummin katselee kuin selkäänsä ottaa. Elokuvalle kävi kuten X-menille: se ei aivan lunastanut asettamiaan lupauksia. Mukava kesäelokuva kumminkin.

Ai niin: jouduin muuttamaan signatureni, koska samaista Blaken runonpätkää käytettiin elokuvassa. Olen jo saanut muutamia huomautuksia... täytyy kyllä myöntää, että hämmästyin positiivisesti. "Auguries of Innocence" on kuitenkin englanninkielisen runouden suuria klassikkoja, täysin verrattavissa E.A.Poen "The Raveniin".

* * *

Tästä voi jättää palautetta suoraan arvostelijalle.
   

edellinen etusivu arvostelut KK-files seuraava