edellinen   etusivu  arvostelut  KK-files seuraava

 

Blade 2

Arvostelu: Marko Ikäheimo


Edellisen elokuvan tapahtumista on kulunut kaksi vuotta. Blade on lyöttäytynyt uuden teknikon kanssa yhteen ja jakaa entiseen tapaansa oikeutta vampyyriyhdyskunnalle. Mutta nyt verenimijöilä on uusi murhe, jonka uhkaamana ne joutuvat pyytämään apua pahimmalta viholliseltaan. Ja siitäkös vasta riemu syntyykin.

Korea kuori ei aina riitä


Kuten edellisestäkin Blade-arvostelustani näkyy, minusta machobullistelulla on joskus paikkansa aivojen nollaajana. Snipes hoitaa tämä osaston suvereenisti kotiin vakuuttavalla ärinällä, eikä muidenkaan roolisuorituksista tarvitse pahemmin natkuttaa. Taistelukohtauksetkin ovat riittävän näyttäviä, eikä niitä oltu edes pilattu Gladiaattori-tyylisellä kuvanopeuksilla kikkailuilla. Ulkoiset puitteet ovat enemmän kuin hanskassa, mutta kokonaisuus ei vain toimi.

Elokuvaan on survottu hirveä määrä taisteluja, mutta niiden välinen jännityksen kehittely on unohtunut melkein tyystin. Tällaisessa elokuvassa ei kannata odottaa näkevänsä mitään klassikkodraamaa, mutta lajityyppi huomioonottaenkin lopputulos on luvattoman ohkainen. Kaiken lisäksi perusjäyhään Bladeen yritetään väkisellä ympätä inhimillisiä tunteita, mikä voisi pitää jo kohtuullisen perinpohjaisena mokauksena.

Viimeinen vaarnan leffan sydämeen survaisevat sen pahikset. Supersankarielokuvat seisovat ja kaatuvat supervastustajiin, ja ikävä kyllä molemmat Bladet ovat tyrineet juuri tällä osastolla. Ensimmäisen osan Deacon Frostia olen kuullut luonnehdittavan varsin osuneesti "narkkarin näköiseksi lusmuksi", ja nämä viimeisimmät mörököllit ovat ehkä naurettavimpia monstereita sitten Alien: Ylösnousemuksen loppuörväkkeen.

Kyllähän tämänkin katsoi huomattavasti mieluummin kuin esimerkiksi titaaniteräisen miekan sisuskaluista lävitse, mutta silti pieni skarppaus olisi ollut paikoillaan.

* * *

Seuraava laatikko on suora linja kirjoittajalle.
   

edellinen   etusivu  arvostelut  KK-files seuraava