Takaisin klassikkopalstalle

Kalaksikukon klassikkopalstan
perustussanat 10.5.1999


   

Näin kirjoittaa kirjailija Kari Levola Sanoma-openilla (http://www.kaapeli.fi/sanoma-open/ ): 

"Saatavilla vain rajoitetun ajan" on tämän päivän slogani. Satuin kuulemaan kun alle kouluikäiset lapseni käyttivät sitä leikeissään. Kesti hetken ennen kuin tajusin, mistä he olivat sen oppineet. Disney-videoistapa tietenkin…

…rehellisyyden nimissä samanlainen kyltti voitaisiin nostaa myös kirjoja markkinoitaessa. Kirjojen kohdalla "saatavilla vain rajoitetun ajan" ei kuitenkaan tarkoittaisi oivaa myyntikeinoa, vaan ikävänkarua todellisuutta, sitä että yksittäinen kirjanimike katoaa nykymenolla nopeasti ja lopullisesti.

Tämän surkean asian muuttamiseksi ja maailman yleiseksi parannukseksi Kalaksikukko ryhtyy esittelemään "vanhoja" kirjoja. Varsinkin tietenkin sellaisia kirjoja, joitten ylle emme soisi unohduksen tomun laskeutuvan. Samalla mainostetaan kirjastolaitosta ja yllytetään lukijoita antikvariaattien asiakkaiksi.
 

Sari Peltoniemi
Tarkennus
Kunnon bibliofiilinä Sari keskittyi esittelyssään kirjoihin. En kuitenkaan näe mitään syytä, miksei tällä palstalla voisi esitellä myös muuta SF:n klassikkoainesta: elokuvia, roolipelejä, sarjakuvia, tietokonepelejä...

Ja kuten muutenkin Kalaksikukon suhteen, kaikki lukijat ovat mitä suurimmassa määrin tervetulleista mukaan palstan ylläpitoon.
 

Marko Ikäheimo

Takaisin klassikkopalstalle