Katuoja on Kalaksikukon suojeluksessa!

  

KATUOJA

  

Lue ruutujen välistä


Etusivulle   

Ääniä Katuojasta

Tällä sivulle on purettu lukuisia lukijapalautteita Katuojan toistaiseksi kaksivuotiselta taipaleelta. Kiitos lähettäjille! Palautetta Katuojaan voi lähettää joko suoraan sähköpostitse, uutisryhmän välityksellä tai anonyymisti sivun alareunan palauteboksin kautta.

Joka tapauksessa, alla on joitain vastineita palautteisiin.
Päivitys 17.2.2004:

Hei Otto! Tässähän menee ihan usko omaan ajankäyttöön - lakkaa nyt hyvä mies sanomasta että "Kakkos-Liigaa tuskin tulee suomeksi" [...] [Kesäkuussa] se tulee, jos ei taivas tai marsilaiset tipu niskaan.

Siinä, ihmiset, oli viesti Egmont kustannuksen toimittajalta, hieman editoituna viattomien suojelemiseksi. Eli ottakaa sihijuomapullot esiin, tanssikaa kaduilla ja varatkaa kesäksi pino euroja, sillä viime vuoden paras toimintasarjakuva käännettään suomeksi.


"Origin ei kerro mistään muusta kuin itsestään. Se on tyhjä astia, laulu vailla järkeviä sanoja. Se on kertomus ei-mistään. "Hyvin tiivistetty, mutta vaikuttaa lainalta. Onko?

Ei varsinaisesti. "Tarina ei-mistään" oli tosin toistuvat vitsi Seinfeld-komediasarjassa.Päivitys 13.1.2004:


Miks et päivitä tätä saittia ikinä? Vai ootko lopettanu?

Erinäisistä syistä en ole ehtinyt päivittää www-sivuja säännöllisesti, pahoitteluni. Hätäisimmät voivat aina käydä lukemassa tuoreimmat arviot uutisryhmästä, jossa Katuoja ilmestyy pääasiassa ajallaan.


huonoa tietoa surkeaa ,aivan älytöntä koska luulin sivun olevan hianompi.ei voi sanoa muutakun sivut olivat ihan peestä .

Miksi Internet on ihana, syy yksi.


OTTO HOMO
HOMOJEN KUNINGAS PASKA HOUSU

Miksi Internet on ihana, syy kaksi. Oikeasti, caps lock on ihan siellä näppäimistön vasemmassa laidassa.


kommentoisin hieman tuota Nemin kritisointia, sillä lehtihän on aivan täydellinen. Lisäksi Mortis ei ole tuntematon rokkari, vaan Norjan tunnettu peikko, tämän tietää varmasti jokainen Soundinsa hyvin lukenut ja lopputarina on tälläisen parikymppisen neitokaisen mielestä kerrassaan onnistunut, Lissun (Alice) piirtämisen vaivannäöstä onnittelut taiteilijalle. Siispä Nemi ei ole mikään turha, vaan minut ja monet muut koukkuunsa saanut ilmestys jota on turha tietämättömän kritisoida, jos ei tunne taustoja. Ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi, olet vain ihminen.

Olisikohan "täydellinen" turhan vahva adjektiivi? Oikeus mielipiteeseen on toki kaikilla, meillä ihmisilläkin. Mortisiin voin kyllä puuttua sen verran, että epäilen vahvasti kenenkään musiikkialan lehtiä lukemattoman (itse luen Soundia) otusta tuntevan.


Onkona tua Kerrassaan merikillisten herrasmiäste liika suanunna tuala ulukomuailla jatkoa? Miten egmontin julkaisema albumi myi? Onko siis edes toivoa, että saisi jonain päivänä lukea tuota kerrassaan merkillisen mainiota sarjakuvaa näin ulkomaan mongerruksia taitamattomana suomeksi?

Jatkoa on tullut, ja sitä hehkuttelinkin tuossa viime vuoden puolella. En usko sitä käännettävän suomeksi.


älä käytä sanaa "allekirjoittanut" niin paljoa, kuulostaa turhalta brassailulta ja itsensä korostamiselta... Miksi sanoa asia niin vaikeasti, kun meillä kerran on suomessa niinkin nerokas sana kuin "minä"?

Allekirjoittanut ei tunnusta tällaista ongelmaa.Onkohan tuo transformerslehti siis juuri se joka tuli silloin 80luvulla sky chanelilta vaiko joku muunneltu versio..

Huomasin,että lauantaiaamuisin tuo tulee tv:stä mutta jotennin se on erinlainen kuin silloin ennen. Ellei se sitten muutu jatkossa.

Lehdessä esiintyvät sekä vanhat, eli animaatiosarjasta tutut hahmot sekä hahmojen uudet versiot "Armada" -nimikkeen alla. Jälkimmäiset touhuavat myös uudessa animaatiossa.


En löytänyt täältä "Kerrassaan kummallisten herrasmiesten seura" nimistä sarjakuvaa. Voisitteko arvioida sen?

No, ongelma ei liene se, ettenkö olisi arvioinut sitä, vaan siinä ettei sen nimistä sarjakuvaa taida olla olemassa. Mutta kävisikö tämä arvio Kerrassaan Merkillisten Herrasmiesten Liigasta, alkukielellä?


Ja arviostanne Tex Willeristä nro. 10/2003, haluaisin sanoa lehden puolustukseksi seuraavaa: Willer pyörittää useinkin tiettyjä kaavoja, sen myönnän. Mutta sen voi melkeinpä asettaa melkein kokonaan Claudio Nizzin syyksi, joka kirjoittaa n. 70-prosenttisesti nykyiset tarinat, ja niistä n. 90 %:ia ovat varsin mautonta mössöä. Mutta onneksi on vanhat tarinat, joihin voi tutustua Tex-kronikoiden kautta, jolloin herra G.L Bonelli kirjoitti tarinat, ja erittäin laadukkaasti. Uudemmissa tarinoissa suosittelen Mauro Bosellin tarinoita, jotka eroavat positiivisesti Nizzin kirjoituksista, ja onpa hänen ensimmäinen tarinansa, "Carsonin menneisyys" 2-4/1995 valittu italialaisessa äänestyksessä jopa parhaimmaksi Tex-seikkailuksi, ja erittäin korkealaatuinen kertomus onkin. Suosittelen myös tutustumaan suomalaiseen Tex Willer-sivustoon, josta löytyy hyvin tietoa tästä hienosta sarjasta. Omistan itse n. 300 numeroa, puolisen tusinaa albumia, Ilpo Lagerstedin mielenkiintoisen kirjan, seitsemän kronikkaa ja molemmat ilmestyneet Maxi-Texit, joissa jälkimmäisessä muuten julkaistaan Suomessa ennen näkemättömiä 60-luvun tarinoita, joten saatan kuulostaa puolueelliselta. Mutta mielipiteethän ovat vapaita, eikö totta?

Ja muistin vielä yhden kysymyksen: ette ole sattuneet arvostelemaan Korkeajännityksen erikoisalbumeita (Voittoisa ässäpari. Noutajaa nopeammat. Tankkitiikeri ja tarkka-ampuja.)? Haluaisin varsinkin kuulla arvionne Noutajaa nopeammat-albumin kakkostarinasta, Voittamattomasta Furystä.

Toivotan Teille onnea ja menestystä Katuojassa.

Kiitoksia!

Mitä Texiin tulee, niin moni western-sarjakuvien ystävä on asettunut puolustamaan suosikkiaan. Todellakaan, yksittäinen lukemani numero ei vaikuttanut. Kiitoksia vihjeistä, pitänee tarkastaa tätä laadukkaampaa Texiä.

Ja donnerwetter, aikeissani on myös arvioida Korkkareita, varsinkin vielä kun juhlavuosi jatkuu. Katsotaan, kun festarilehdet on käyty läpi.


Palautetta Re: Katuoja 04.12.2002: Voi, rakastan luupäitä!

No, ovathan ne symppiksiä. Viimeisimmän tiedon mukaan Jeff Smith on saamassa sarjan päätöseen vuoden 2003 lopulla. Jään odottamaan suomennoksia.


Liittyen "uuden ryhmä-X:n saaman kritiikin" kritiikkiisi, mielestäni lehti on pitkästä aikaa hyvä, loistava ja mielenkiintoinen, paitsi joka toinen kuukausi, kun Wolverine harrastaa bloodsporttejaan ja muissa tarinoissa ei tapahdu mitään. Nro 10/03 teki kylläkin poikkeuksen tähän hyvä/huono -sykliin olemalla hyvä.

Hurraa-huuto ihmisille, joilla on hyvä maku. Morrisonin X-Men näyttää kääntävän pikku hiljaa puolelleen myös traditionalisteja. Luin juuri tuoreimmat jenkkinumerot sarjasta ja korkea taso näyttää pysyvän Morrisonin kauden loppuun saakka.


Miks et päivitä tätä saittia ikinä? Vai ootko lopettanu?

Voi teitä, heikkouskoisia. Webbi-Katuojan päivitys on hieman epäsäännöllistä, mutta hätäisimmät voivat lukea arviot uutisryhmistä. Viikottaiset päivitykset sivustolla on kuitenkin ideaali, johon pyrin. Vaihtelevalla menestyksellä.


Mainitsitte tämän arviossanne Kerrassaan Merkillisten Herrasmiesten Liigasta (ja olen samaa mieltä, että se on harvinaisen viihdyttävä kuvasarjalehti), joten voisitteko ystävällisesti mainita, keitä Lovecraftin ja Poen hahmoja huomasitte? Olisin hyvin kiitollinen.

Lovecraftin hahmoja ei tietääkseni esiintynyt Herramiesliiga-sarjakuvassa, mutta sarjakuvan jatkosarjana julkaistiin Alan Mooren proosanovelli, jossa Lovecraftin olioita tavattiin Allan Quatermainin aikamatkalla. Mainio apu sarjakuvan lukuisten viittausten bongaamiseen ovat Jess Nevinsin annotaatiot, jokaisen Liiga-numeron jokaiselle sivulle.


kysymys: Kuka piirtää Jasso kissaa?

Jii Roikonen.


Asiallista. Miten syvälle voi mennä sarjis-arvostelussa? Riippuuko psykoanalyysin syvyys taiteellisuudesta vai voiko ryhmä-x:n tusinajaksojakin riipiä dialogin freudilaisuuksista? Miten määrität oman kriittisen ruoskasi rajat?

Sarjisarviossa voi tarvittaessa mennä niin syvälle, kuin mitä tahansa muuta mediaa kritikoitaessa. Ensisijaisesti tavoitteeni sarjakuvia arvioidessa on tuottaa viihdyttävä ja informatiivinen suositus, joka on toivon mukaan hauska lukea, vaikkei sarjakuvaa tunnekaan. Jos aiheesta on hedelmällistä tehdä "psykoanalyysiä", niin tokihan sen teen.

Sarjan taiteellinen tasohan ei ole mikään este tai edellytys analyysille. Sitä paitsi, eikö Ryhmä-X, tarina kartanoonsa sulkeutuvasta "Professorista" ja hänen nahkaan ja kumiin sonnustautuvista "oppilaistaan", suorastaan vaadi Freudilaista käsittelyä?


Re: Katuoja 03.09.02: asiallista. tuli luettua loppuun saakka. kuka helvetti on reima mäkinen? mämmilän tekijä?

Mäkinen on sarjakuvantekijä, jonka juttuja on ilmestynyt ainakin Sarjarissa. Hänen uusin tuotoksensa Kivisyli, yhteistyö Kari Sihvosen kanssa on arvioitu Katuojassa 20.8. Mämmilää tekee Tarmo Koivisto.


oliko paperikatuoja menestys?

Sarjisfestareilla jaoin tosiaan 8-sivuista, ilmaista minilehteä, jolla puffasin Katuojaa. Koko 69 kappaleen painos meni, joten jonkinlainen menestyshän tuo oli.


aikaa vähäv kuvia

En omista skanneria, joka rajoittaa kuvamatskun siihen, mitä saan verkosta raavittua. Olen pistänyt enemmän hörhelöä esimerkiksi Katuojaan 27.8. Katsokaa miltä näyttää ja heittäkää palautetta. Te sanotte "Hyppää" ja minä kysyn "kuinka korkealle"!


Asiallista arvostelua. Vaikka vihaat fantasian kliseitä, samat arkkityyppi-kliseet löytyvät lähes joka sarjislehdestä. Meillä kaikilla on kuitenkin omat makumme, älä kuitenkaan teilaa koko genreä omien mieltymykseisi vuoksi.

Sietämätöntä, kun joku on oikessa, vaikka luokitteletkin melkein kaikki sarjislehdet samaan kastiin - fantasia on kuitenkin genre ja sarjakuva on kokonainen media. Joka tapauksessa täytyy myöntää, että tietyt kliseet ovat mieleeni enemmän kuin toiset, ja fantasian kuvasto ärsyttää erityisesti. Ja kyllä hyvääkin fantasiaa on, vaikkapa Dc/Vertigon Lucifer.


Sinä olet loistava arvostelia. Mutta, mikset tarjoa arvioitasi esim. Sarjainfoon?

Horinoitani on kyllä paperillakin nähty. Turun scifiseuran fanzine Spin on julkaissut pitkiä sarjisartikkeleitani numerosta 2/2002 saakka. Leffa-arvioitani näkee silloin tällöin Hämeenlinnan kaupunkiuutisissa. Ja mitä Sarjainfoon tulee - sanotaan vaikka, että pitäkää silmät auki.

Lisäys 28.10.2002: Ensimmäinen juttuni Sarjainfossa löytyy numerosta 3/2002.

Voisitko kertoa mistä saisin sen tai sen sarjakuvan/levyn/videon?

Valitettavasti tietoni harvinaisten tuotteiden saatavuudesta ovat rajalliset. Sarjakuvia kannattaa Suomessa etsiä pääkaupunkiseudun liikkeistä: Goodfellowsista, Fennica comicsista ja Kukunorista. Amazon.com toimittaa luotettavasti ulkomaisia painotuotteita luottokorttien omistajille. Ebay.com myy kaikenlaista krääsää - harvinaisia keräilyesineitä kannattaa metsästää sieltä.


Onko Action Force (ts. G.I.Joe) tekemässä paluuta Suomeen?

Ei toistaiseksi. On kuitenkin mahdollista, että Egmont kustannus voi harkita sarjan kääntämistä, sillä se on ollut Jenkeissä yllättävän suosittu. Palautteen lähettäminen Egmontille voi edesauttaa prosessia. Lääkettä saa myös tilaamalla sarjakuvaliikkeiden kautta amerikkalaisia kokoelmia. Uudet Joet kootaan albumiksi varmaankin vuoden 2002 aikana.


Voiko Katuojaan lähettää omakustannesarjakuvia arvioitavaksi?

Toki. Osoitteen saa lähettämällä s-postia. Jos arvostelukappaleen haluaa takaisin, pitää mukaan laittaa osoitettu kirjekuori ja postimerkit.


haista paska senkin vitttuuuuuuu (ja muut epämääräiset)

Äitis käyttää monoja.