Takaisin Katuojaan

KATUOJA

Esipuhe ja vastauksia tiedusteluihin


Tervetuloa Katuojaan.

Katuoja on viikottain ilmestyvä artikkeli, jossa arvioidaan sarjakuvia. Tutkittavina on niin kotimaisia pienkustanteita, amerikkalaisia kokoelmia kuin perinteisiä lehtipistesarjakuviakin. Katuoja ilmestyy myös uutisryhmässä sfnet.harrastus.kulttuuri.sarjakuvat, jossa käydään keskustelua aiheesta ja sen vierestä.

Minä olen Otto Sinisalo. Tarkoitukseni on viihdyttää ja informoida suomalaisia sarjakuva-harrastajia. En ole sarjakuvan ammattilainen, mutta sen olen oppinut, että sarjakuvassa kaikki olennainen tapahtuu katuojassa.

***

Ääniä Katuojasta - vastineita palautteisiin

Muutamat ovat lähestyneet palautelaatikon kautta kysymyksien ja kommentein. Pyrin vastaamaan niihin parhaani mukaan.

Q: Voisitko kertoa mistä saisin sen tai sen sarjakuvan/levyn/videon?

A: Valitettavasti tietoni harvinaisten tuotteiden saatavuudesta ovat rajalliset. Sarjakuvia kannattaa Suomessa etsiä pääkaupunkiseudun liikkeistä: Goodfellowsista, Fennica comicsista ja Kukunorista. Amazon.com toimittaa luotettavasti ulkomaisia painotuotteita luottokorttien omistajille. Ebay.com myy kaikenlaista krääsää - harvinaisia keräilyesineitä kannattaa metsästää sieltä.

Q: Onko Action Force (ts. G.I.Joe) tekemässä paluuta Suomeen?

A: Ei toistaiseksi. On kuitenkin mahdollista, että Egmont kustannus voi harkita sarjan kääntämistä, sillä se on ollut Jenkeissä yllättävän suosittu. Palautteen lähettäminen Egmontille voi edesauttaa prosessia. Lääkettä saa myös tilaamalla sarjakuvaliikkeiden kautta amerikkalaisia kokoelmia. Uudet Joet kootaan albumiksi varmaankin vuoden 2002 aikana.

Q: Voiko Katuojaan lähettää omakustannesarjakuvia arvioitavaksi?

A: Toki. Osoitteen saa lähettämällä s-postia. Jos arvostelukappaleen haluaa takaisin, pitää mukaan laittaa osoitettu kirjekuori ja postimerkit.

Q: haista paska senkin vitttuuuuuuu (ja muut epämääräiset)

A: Äitis käyttää monoja.

Takaisin Katuojaan