Katuoja on Kalaksikukon suojeluksessa!

  

KATUOJA

  

Lue ruutujen välistä


Etusivulle   

Mikä on Katuoja?

Katuoja: 1. Maanpäällinen viemäröintirakenne; 2. Tyhjä tila Sarjakuvaruutujen välissä; 3: Tämä sivusto.

Katuoja on webbisivu, joka on omistautunut tuottamaan sarjakuva-aiheista sisältöä viikoittain. Ytimen muodostavat sarjakuva-arviot, joissa tutkittavina on niin kotimaisia pienkustanteita, amerikkalaisia kokoelmia kuin perinteisiä lehtipistesarjakuviakin. Arviot ilmestyvät myös uutisryhmässä sfnet.harrastus.kulttuuri.sarjakuvat, jossa käydään keskustelua aiheesta ja sen vierestä.

Sivustolla julkaistaan myös kolumneja, joissa allekirjoittanut sekä vierailevat kolumnistit kirjoittavat sarjakuvista, milloin mistäkin näkökulmasta. Jos sinulla on jotain kirjoitettavaa aiheesta, ota yhteyttä sähköpostitse. Katuojan saippualaatikko odottaa.

Katuojalla ei ole varsinaista ohjelmalinjausta. Pyrin arvioimaan laajalti erilaisia sarjakuvia: lehtipistesarjakuvia, tuontisarjakuvia, kotimaisia omakustanteita ja albumeita. Omat mieltymykseni määrittelevät usein arvioitavat sarjakuvat, koska ostan niistä suurimman osan omilla rahoillani. Tämän vuoksi arvosteltavana on usein supersankarisarjakuvia. Koen, että mainstream-sarjakuva tarvitsee kriitikoita siinä missä taiteellisesti kunnianhimoisempi sarjakuvakin. En sano, että minä olen se kriitikko, jonka mainstream tarvitsee, mutta Katuojan kaltaiselle kirjoittelulle on perusteensa - valtavirran kehitystä on seurattava ja kommentoitava, myös lukijakirjepalstojen ulkopuolella. Vaikkapa sitten minun toimestani.

Minä olen Otto Sinisalo. Tarkoitukseni on viihdyttää ja informoida suomalaisia sarjakuvan lukijoita. Teen Katuojaa ilman korvauksia, koska pidän sarjakuvista hyvin, hyvin paljon. En ole sarjakuvan ammattilainen, mutta sen olen oppinut, että sarjakuvassa kaikki olennainen tapahtuu katuojassa.