edellinen  etusivu  novellit  KK-files  seuraava

Oikeudenkäynti

Katariina Virtanen


 

…ja näiden todisteiden pohjalta voidaan mielestäni todeta, että hän on syyllinen !”

syyttäjä lopetti puheensa ja istui paikalleen.

”Jury haluaa vetäytyä miettimään päätöstä”, sanoi juryn puheenjohtaja.

”Pidämme tauon, jotta jury voi pohtia päätöstä. Oikeudenkäynti jatkuu 1600 tasan. Viekää syytetty eristysselliin, kunnes oikeudenkäynti jatkuu.”

Hänet raahattiin eristysselliin. Hän ei vastustellut, mitä hyötyä siitä olisi. Hän tiesi jo juryn päätöksen. Tämän tyyppisissä tapauksissa tavallinen Ihminen jäi aina toiseksi. Tuomio olisi julma. Niin kuin aina.

Vartijat heittivät hänet eristysselliin ja lukitsivat ovet. Hänellä olisi tunti aikaa odotella, ennen kuin hänet vietäisiin takaisin. Hänellä oli siis aikaa ajatella.

Miksi hänKlikkaamalla saat vähän isomman version. oli ylipäätänsä tehnyt sen ? Olihan hän aina ollut kovin temperamenttinen, mutta tällaista hän ei ikinä voinut kuvitellakaan tekevänsä. Ja miten turhasta syystä ! Eihän se ikinä ollut mikään priimaluokkainen, mutta olihan se ollut mukava ja aina ruoka oli ollut valmiina kun töistä oli tullut. Mutta nyt se oli kuollut, eikä tapahtunutta voinut korjata. Ja kaikki vain siksi, että se ei ollut siivonnut kunnolla…

”Oikeuden istunto jatkuu, tuokaa syytetty oikeussaliin!”

Häntä tulivat hakemaan samat vartijat kuin viimeksikin, ja he veivät hänet oikeussaliin. Kun hänet oli istutettu syytetyn paikalle, tuomari puhui :

”Onko jury tehnyt päätöksen?”

Juryn puhemies ilmoitti :
”Kyllä, herra tuomari.”
”Mikä on päätöksenne?”
”Syyllinen.”

Jury käänsi katseensa syytettyyn :”Teidät, Ihminen numero 11 593 137 608 on todettu syylliseksi II-luokan robotti numero 229 548 903 121 murhaan. Tuomio on mustaan aukkoon lähettäminen. Tuomio pannaan täytäntöön heti.”

Hänet raahattiin oikeussalin luona olevan timantinkestävän lasikaapin luo. Kun hän oli sisällä, vartija paineli tunnuslukuja kaapin kyljessä olevalla näppäimistöllä. Vähäksi aikaa kaappi muuttui kirkkaaksi, sen tummetessa takaisin tavalliseksi, Ihminen ei ollut enää sisällä.

Istunto on päättynyt. Lehdistötilaisuus on tasan 1615 oikeustalon aulassa. Pyydämme ylimääräisiä poistumaan siihen mennessä rakennuksesta. Toivotamme kaikille hyvää päivänjatkoa.”


* * *
Laillinen päätös vaiko oikeusmurha?
Kirjoita mielipiteesi suoraan
sylttytehtaalle.

edellinen  etusivu  novellit  KK-files  seuraava