edellinen etusivu  novellit  KK-files  seuraava

Prediktorit

Kalle Alander


    
Katumus. Kiero tapa välttää seuraukset. Prediktorien temppelissä ei harjoitettu tätä tapaa. Kaikki tekivät virheitä. Jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Toiset suurempia ja toiset puolestaan pienempiä. Katumus ei kuitenkaan kuulunut näiden ”lahjakkaiden” henkilöiden elämään. Loputtomaan sellaiseen. Loputon niin kaunan, kunnes joku toinen lopetti sen. Ei heillä ollut luonnollista kuolemaa. Prediktoreiden ensimmäinen patriarkka tai heille enemmän tunnettu khalidranian, oli ennen teloitustaan lausunut,

- En kuolisi, jos saisin mahdollisuuden elää.

Naurettavaa, mutta totta. Johtajuus ei periytynyt. Nopeat syövät hitaat, ihmiset sanoisivat. Prediktorit eivät sano mitään. Heidän ei tarvitse. Sanovat että sisäinen kosketus kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa. Sisäiseen muokkaukseen ei uskottu aluksi.

Prediktoreita sanottiin ja sanotaan edellenkin telepaateiksi. Se on väärin. Telepaatit ovat heikkoja ihmismielen luonuksia. Näkymätöntä piinausta. Heikoinkin prediktori pystyy lähettämään kymmenen vahvaa telepaattia tuonpuoleiseen tai jopa evätä heidän hengeltään pääsyn sinne. Telepaattuis on periytyvää. Prediktorit taas saavat kutsumuksensa alalle itseltään jumalilta. Da Ghoza perusti prediktorit ja lahjoitti näille aikoinaan oman planeetan (syy ei ollut vapauden antaminen, vaan prediktorien ahneus voimiinsa), jolla nämä saisivat puuhastella rauhassa. Kuitenkin lopulta heistä tehtiin Eliitti Vartioston lohko.

Sanottiin siis, että heidän voimansa ei ollut näkymätöntä. Se oli totta. Prediktorit pitivät muokkausesta. Sellaisesta, jonka saattoi nähdä. Näihin laskettiin maaston muokkaaminen, energian virtaaminen, sään muokkaus jne.

Suurin kaikista prediktoreista, vaikka ei koskaan johtajana ollut, Sargan Orakhel oli asunut erakkona eräällä Eliitti Vartioston hylkäämällä planeetalla. Hän oli pitänyt paikkaa omanaan ja tehnyt kokeitaan voimiensa lisäämiseksi. Sargan oli silornakintti ja tiedettiin, että juuri silrnakinttien muinaisista legendoista oli kehkeytynyt koko prediktorien haara (nykyään mukaan mahtui vaikka minkä rodun edustajia). Silornakintit olivat täten voimakkaimpia prediktoreita, mutta Sargan oli erittäin voimakas, jopa silornakintiksi. Hän oli muokannut planeetan oman mielensä mukaan. Nostanut voimillaan kasvillisuutta ja jopa luonut ajattelevaa elämää. Hänestä oli tullut kuuluisa muiden prediktorien keskuudessa ja hänen luokseen vaelsi useita oppineita oppimaan lisää. Muutaman vuoden ajan elämä kukoisti tässä paratiisissa. Se ei kuitenkaan riittänyt Sarganille ja hän jatkoi kokeitaan. Eräänä kauniina päivänä Sargan asteli korkeimman vuoren huipulle ja aloitti muokkauksen jollaista ei oltu ennen nähty. Hän halusi koskettaa itse kaikkeutta. Se oli virhe. Planeetan viereen repeytyi aukko. Musta aukko, kaikkeuden tuhoisin voima. Se imi koko planeetan itseensä. Sarganin Ahneudeksi nimetty aukko ei ollut tavallinen. Se oli älyllinen. Tämä osa avaruudesta hylättiin vaanivan aukon pelossa.

Prediktorit eivät koskaan luota teknologiaan. Koneille alistuminen on häpeällistä ja turhaa, jos osaa käyttää voimiaan oikein. Jokaisella prediktorilla on kirjanen johon kerätään merkkejä elämän varrelta. Nämä merkit ovat tavallisen silmin vain viivoja ja ympyröitä, mutta prediktori osaa hahmottaa niissä suuremman tarkoituksen. Yhdistelemällä merkkejä saadaan aikaan erilaisia vaikutuksia ja tuloksia tilanteesta riippuen. Jokainen prediktori pyrkii keksimään ainakin yhden merkin elämänsä aikana. Merkin tulee täsmätä kaikkeuden kanssa ja sen on oltava symmetrinen tyhjyyden kanssa. Sekavaa tavalliset sanoisivat, mutta ei prediktoreille. He näkevät sen minkä muut pystyvät vain kuvittelemaan.

Useat ovat tehneet sen virheen, että ovat alkaneet nauraa prediktorille tämän heilutellessa käsiään. Käsien heiluttelua, pah! Tällöin on parempi ottaa jalat alle kuin alkaa nauramaan. Käsien heiluttelu tarkoittaa, että prediktori piirtää merkkejä kaikkeuteen ja poistaa näin tyhjyyttä. Vain he itse tietävät (jos tietävät) mitä tuleman pitää. Joskus on käynyt, että prediktori on unohtanut merkkinsä ja tuhonnut itsensä loihtimis hetkellä.

Suinkaan eivät prediktorit ole maailmankaikkeuden suurin voima. Erinäisiltä roduilta, kuten warmakosilta, löytyy yhtä voimakkaita kaikkeuden muokkajia. Pahimmat vastustajat ovat kuitenkin Tähti Unionin ”Mustat prediktorit”, joita sanotaan mustiksi tullessaan vasta prediktorien jälkeen tähän kaikkeuteen. Musta sinänsä ei meinaa mitään pahaa tai hirveätä, se vaan on.

Aikojen saatossa prediktorit kuitenkin pienenivät yhteisönä ja heistä alkoi tulla hiipuva luonnonvara. Lordi Armageddon naulasi viimeisen naulan heidän arkkuunsa, kun hän omakätisesti laskeutui planeetalle ja alkoi teurastaa näitä. Viisaat pakenivat, tyhmänrohkeat jäivät ja kuolivat. Edes voimakkaat voimat eivät mahtaneet mitään tuolle luonnottomalle hirviölle. Miten voi tämä kaikkeus mahtaa oliolle, joka ei synny tästä kaikkeudesta.

   
* * *
Seuraavan laatikon palaute menee suoraan kirjoittajalle.
   

edellinen etusivu  novellit  KK-files  seuraava