edellinen etusivu  novellit  KK-files  seuraava

Rakkauden loppu

Matti Tauriainen


    
Simo repäisi toimistokolossin etuoven auki ja ryntäsi tiskille. "Minä haluan tavata Elisan" Hän sanoi kiihtyneenä toimitsijalle. "Ketähän elisaa tarkoitatte" toimitsija kysyi ihmetellen aika erikoista käyttäytymistä näissä toimitiloissa. "Katso koneelta, olen jäljittänyt hänet tänne tietoverkon kautta" sanoi Simo kiihtyneenä. Hetken tutkittuaan rekisterejä toimitsija sanoi Simolle "Ainoa viittaus Elisaan on käsi- projektissa, kerros neljä ja vasemmalle olkaa hyvä".

Simo hymyili ensimmäisen kerran viikkoihin. Hän, vanha nörtti ja kotiinsa sulkeutunut surffaaja oli ihastunut ... ei ... rakastunut Elisaan irc-kanavilla vietettyjen yhteisten kuukausien aikana. Mutta kun hän oli lopussakin pyytänyt tapaamista oli Elisa hiljentynyt. Simo ei ollut saanut enää mitään yhteyttä häneen.

Palo-ovi auki ja sitten seis. Kookas turvallisuusmies astui Simon eteen ja sanoi värittömällä äänellä "Kulkulupa kiitos". Simo selitti etsivänsä elisaa johon turvamies reagoi soittamalla jonnekin minuuttien puhelun. Puhelun kestäessä vartija kyseli luuri korvallaan Simolta "Mikäs se nimi olikaan. Missä hänet tapasit". Viiden minuutin kuluttua turvaoven takaa tuli nuori siististi pukeutunut mies ja pyysi Simon sisään.

"Olen hieman ihmeissäni, sinun taitaa olla parempi istahtaa niin haen kahvikupin" Mies esitteli itsensä Jariksi touhutessaan kahvikoneen kanssa. "Meillä ei ole Elisa - nimistä henkilöä palkkalistoillamme. Ensin epäilimme tietomurtoa, mutta kysyttyämme elisalta se kertoi tuntevansa sinut" "Mitä? juurihan sanoit, että Elisa ei ole palkkalistoillanne" Simo kysyi hämmentyneenä. Jari vastasi varovaisesti "elisa ei ole henkilö. se on Keinotekoinen Äly Sulautettuna Internetiin projektimme tulos."

   
* * *
Palautetta saa jättää seuraavaan laatikkoon.
   

edellinen etusivu  novellit  KK-files  seuraava